Sukkerbrød er vel den mest brukte oppskriften i norsk kakebaking. Oppskriften er nesten for lett til å skrive ned, men her kommer den. Du kan bruke kaken til bløtkake, marsipankake, gelekake, ja det er vel bare å slutte å ramse opp for den kan brukes til så mangt. Jeg har planer om å fylle min med Dr.Oetker Tårtfylling med Jordgubbssmak som jeg kjøpte i Sverige, og trekke kaken med Marshmallowfondant. Sukkerbrød kan fryses, så det kan fint bakes dager før festen.
5 Egg
150gr Sukker
150gr Hvetemel
1ts Bakepulver
- Forvarm ovnen til 175grader C og legg bakepapir i bunnen av en springform 24cm.
- Pisk tykk og lys eggedosis av eggene og sukkeret.
- Sikt hvetemel og bakepulver inn i eggedosisen og vend det forsiktig inn. Pass på at alt er blandet, men bruk forsiktige bevegelser.
- Hell blandingen over i springformen og stek midt i ovnen i ca 30 -35min.
- La kaken avkjøles helt i formen før den kuttes i kanten med en kniv for så å hvelves over på rist.