Sider

mandag 22. november 2010

En utrordring

Jeg har fått en utfordring av Monica fra Baking by Monica, så spennende! Jeg må si jeg svarer bare litt sånn fra toppen av hodet. Alle svar her endrer seg ofte :)

4 matprogram jeg gjerne ser:
Cakeboss
Muntermat
The delisious ms Dahl
The ultimate cake off





4 ting jeg har spist i dag:
Banan
Grov brød med Brunost
Hello Kitty kake
Whooper  Cheeseburger

4 smaker jeg lengter etter:
Pinnekjøtt
Mango
Sangria
American pancakes 








4 ting jeg ønsker meg:
Å  flytte inn i huset vårt asp.
Masse masse energi
Nytt glass til min knuste Iphone
Sugargun


4 smaker jeg avskyr:
Transmak
Melsmak i saus
Nype
Brentsmak



4 personer jeg utfordrer:

søndag 21. november 2010

Hello Kitty

I går var jeg i Ålesund på Hello Kitty kakepynte kurs. Kurset var holdt av Elin fra Elins kaker, en kjempe dyktig dame som lærte oss å lage en stilig ballerina Hello Kitty. Med forklede og kjevle i baksetet kjørte jeg til Ålebyen for å pynte kaken som var med som min passasjer.

Etter fire timer med kutting, smøring, knaing og kjevling ble jeg veldig fornøyd med kaken min. Det var virkelig verdt den lange kjøre turen. Tusen takk til Elin for et veldig hyggelig kurs!

fredag 12. november 2010

Marengs dyppet i sjokolade

Jeg har laget marengs dyppet i sjokolade. Da jeg var liten var det høydepunkt på byturen da vi stakk innom ett av byens bakerier, og min søster og jeg fikk en marengs hver som var dyppet i sjokolade. Den var formet som en runding og derfor har jeg laget noen som minner meg om byturene som liten jente.


Marengsene er herlig sprø på utsiden og luftig og litt små seig inni. I oppskriften har jeg brukt en ingrediens som heter Creme of Tartar. Dette er noe mine snille venner Maggy og Wayne har kjøpt til meg fra Australia. Tusen takk snille dere :) Creme of Tartar stabiliserer eggehvitene og gir de maks uttelling for luftighet og volum i dette tilfellet. Den vil også gi en hvitere overflate. Så om du kjenner noen snillinger som kan skaffe deg Creme of Tartar fra Australia, USA el. Det er mulig de har noe av det samme på apoteker her i Norge, det er jeg ikke helt sikker på. Har du ikke Creme of Tartar kan du bruke lik mengde eddik som en erstatter, eller så dropper du det bare. Selv erstatter jeg ofte med litt Balsamico eddik. Marengsen blir god uten også!


4 medium Eggehviter
1/4ts Creme of Tartar
170g Sukker
1/2ts Vaniljesukker

Sjokolade til dypping

  • Forvarm ovnen til 90grader C og legg et bakepapir på en stekeplate.
  • Pisk eggehviter til de skummer (medium hastighet). Når du har skummende eggehviter tilsetter du Creme of Tartar og du fortsetter å piske.
  • Når eggehvitene er en smidig og litt stive kan du begynne tilsettingen av sukker.
  • Tilsett sukkeret en spiseskje om gangen mens du pisker.
  • La massen piske til du har stive topper og du pisker inn vanilje sukker. 
  • Du merker at marengsen er ferdig når du tar den mellom fingrene og du har ikke sukkerperler lenger, men en kremete masse.
  • Det kan være greit å legge en dråpe marengs under hvert hjørne av bakepapiret for å klebe det til stekeplaten.
  • Jeg brukte en sprøytepose med M1 tip til å lage marengs rundinger og topper. Har du ikke det, kan du lage "marengsderter" ved å legge to ts. marengs på bakepapiret.
  • Tørk marengsen midt i ovnen i ca 1t 30min. til de er svakt gyldne og sprø.
  • Åpne døren og la den stå åpen. La marengsen stå i ovnen til ovnen er kald.... mange av mine forsvinner underveis... namm namm...
  • Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikro for så å dyppe marengsen.

mandag 8. november 2010

Bollekringle med Anis

Nå er det ikke så fryktlelig lenge før førjulstiden kommer i alle hjem og ikke minst butikker. Derfor har jeg bakt disse bollekringlene med anis smak. Det er fordi aniskringler er for meg julebakst, men det er jo ikke for tidlig å begynne å snuse på julen, er det vel?

Denne deigen er en type bolle deg som gjør at kringlene får en annen konsistens en en vanlig aniskringle, men gud så gode de er med en skive brunost og en god kopp te til kveldsmaten. Jeg kan ikke si at jeg er så veldig stolt over mine kringle utforminger, men dette var første gangen jeg formet en kringle så det er vel som alt annet, øvelse gjør mester. Vi får se om mine aniskringler til jul blir penere, jeg lover å øve :)


650g Hvetemel
1pose Tørrgjær for søte deiger (rød pose)
2dl Fløte
1dl Melk
110g Sukker
1/2ts Salt
1/4ts Kardemomme
3ts Anis

  • Hell ca 350g hvetemel i bollen til din kjøkkenmaskin som har K-krok eller lignende på.
  • Sakte varm vesken sammen med smør og sukker. La smøret smelte sakte! Ikke kok vesken!
  • Kjør kjøkkenmaskinen sakte og hell vesken inn med en sakte stråle.
  • Tilsett eggene ett om gangen og kjør kjøkkenmaskinen på rask hastighet mellom hver addisjon.
  • Kjør nå denne blandingen i ca 3min på rask hastighet.
  • Bland sammen resten av melet i en bolle sammen med salt, kardemomme og anis.
  • Hell resten av melblandingen i deigen og sett på eltekroken. La deigen elte i ca 5min.
  • La deigen heve på et lunt sted under plastfolie og kjøkken håndklede i ca 1t.
  • Slå deigen ned og hvelv den over på en melete bakeplate og la deigen hvile i ca 10min under kjøkken håndklede.
  • Kna deigen sammen og rull ut en pølse, kutt opp 12 like deler. 
  • Trill ut pølser av delene og form de til kringler.
  • Legg kringlene på stekeplater med bakepapir og la de etterheve i min. 30min. 
  • Nå kan du forvarme ovnen til 190grader C.
  • Pensle kringlene med melk og la de steke i ca 25min til de er gyldne brune.
  • La de avkjøle på rist.

lørdag 6. november 2010

Ny hverdag

Det er veldig lite baking her om dagen. Sist helg var vi i Oslo for å overlevere rekkehuset vi solgte i Bærum. Det var veldig hyggelig å treffe gode venner igjen og så var det jo deilig å være på hotell ferie med mannen da :) Vi var plutselig turister i Oslo og shopping sto på listen. Da fikk jeg en tur innom Cacas butikken, og jøye meg så mye fint. Der inne tror jeg at jeg kunne ha tilbrakt flere timer. Alt av utstyr for en hver bakegal person. Lommeboken fikk svi, men jeg er veldig fornøyd med alt jeg fikk i handeposen. Det skal bli morro med tid for å prøve det ut. 


Denne uken som har gått har jeg ikke tatt i mel posen. Jeg har begynt i ny jobb og hatt en febersyk liten gutt som nekter å sove. Så bakingen blir utsatt til kveldene stabiliserer seg. Det ser ut som det begynner å ordne seg nå heldigvis. Jeg har virkelig følt meg som en zombie. 

Så i en stressende ny hverdag ble jeg glad da jeg så at jeg har fått denne Cherry on Top Award av Caroline fra Good Cupcakes..... Tusen takk Caroline!


Reglene for prisen er:
1. Takk personen du fikk den av.
2. Kopiere prisen til bloggen din.
3. Del tre ting du liker med leserne dine.
4. Send prisen videre til 5 bloggere som du synes fortjener denne prisen.

Tre ting som jeg liker:
  1. Å tilbringe tid med gutta mine, den lille og den store.
  2. Å bake noe som faller virkelig i smak for den jeg baker det til.
  3. Å sove lenge, men den tid er forbi...  haha...
Jeg ønsker å gi denne prisen videre til:
Ta en titt innom bloggene deres, der vil du nok finne masse godt å lage, eller bare å nyte synet av!
Ønsker alle en fin helg vidre!