fredag 13. april 2012

Søte Scouns


God helg alle sammen. Hva med søte scouns med mykt smør og syltetøy til helgefrokosten? Ingen ting sier en avslappende frokost som scouns synes jeg. Disse pleide jeg å servere venninner som kom på besøk utenbys fra da jeg bodde i Bærum. Så selvfølgelig vekker de også minner :)

Søte Scouns er veldig enkel å lage og smaker kjempe godt.

290g Hvetemel
1ts Vaniljesukker
2ts Bakepulver
2ss Sukker
1/4ts Salt
50g Smør (kaldt)
1 1/2dl Melk

  • Forvarm stekeovnen til 220grader C og legg et bakepapir på et stekebrett.
  • Bland de tørre ingrediensene og visp de sammen så det er luftig og lett.
  • Kutt smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen med hendene. Når blandingen er som en fin sand tilsetter du melken og blander sammen til en fuktig deig.
  • Legg deigen utover bakepapiret som en lang leiv (jeg legger min diagonalt over stekebrettet, bruk våte hender for å forme/strekke ut leiven).
  • Kutt leiven i trekanter som om du lager zig zag mønster, det gjør at når scounsen er ferdig bryter du opp ferdige biter.
  • Stek i 17 min, de skal være gyldne på toppen .
  • Nyt og god helg :)

1 kommentar:

Julie sa...

Åh! Disse skal jeg definitivt prøve!