7 ½ dl lunket vann
½ pk gjær
1 kg hvetemel
1 ss havsalt
vann til pensling, mel til pynt
- Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere.
- Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin.
- Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt ett er litt i små mengder. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
- Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 1–2 timer.
- Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i 6 like store emner. Trill til runde og jevne boller. Dekk bollene med plast og la dem stå lunt i 30 minutter.
- Form bollene til avlange brød (baguetter). Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk baguettene med et klede, og la dem heve til dobbel størrelse.
- Snitt bagettene med 3–4 snitt på skrå med en skarp kniv. Pensle med vann og dryss på mel.
- Stek baguettene midt i ovnen ved ca. 220 °C i 15–20 minutter til de er gyllenbrune.
- Avkjøles på rist.
4 kommentarer:
Hmmm, tror jammen jeg skal prøve disse! Var jo ikke så alt for vanskelig :-)
Veldig greie og enkle baguetter, ikke forvent en spennende smak for de ER veldig ENKLE! hehe :) Gode å dyppe i supper ol. :)
Nybakade baguetter som är så gott
Det er alltid godt :)
Legg inn en kommentar