Sider

lørdag 3. juli 2010

Skotske Rundstykker

Når helgen er kommet er det deilig med en sen og lang frokost. Når jeg står opp veldig tidlig setter jeg gjerne en deig så vi kan kose oss med ferske rundstykker når resten av familien våkner. Deilige varme rundstykker med smør og hvitost, nam nam! Jeg elsker når duften av nybakst sprer seg i huset. Disse rundstykkene er veldig enkle å lage og blir veldig gode. Server de varme rett fra ovnen.


1pose Tørrgjær
1ts Sukker
435g Hvetemel
2 1/2dl Melk (fingervarm)
1 1/2ts Havsalt
45g Smør
en dæsj melk til pensling og 1ss Hvetemel til strøing

  • Bland tørrgjær, sukker og 2ss mel i en liten bolle. Tilsett melken gradvis under omrøring. Bland godt til det er klumpfritt og gjæren er oppløst. Sett bollen til side (på et lunt sted) i ca 10min. Blandingen skal skumme og ha økt litt i volum.
  • Sikt salt og resten av melet i en stor bolle, evt i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok på.
  • Tilsett gjærblandingen og smøret. Elt i ca 3min til deigen er smidig.
  • La deigen heve i ca 1t i en smurt bolle med plast eller et vått håndklede over.
  • Forvarm stekeovnen til 210grader C og legg et bakepapir på en stekeplate.
  • Elt deigen til den blir smidig og fin på en melete benkeplate.
  • Form ut en pølse og del den i 12 like store emner.
  • Trill ut flate runde boller og legg de på stekeplaten. Stikk hull med pekefingeren.
  • La de etterheve i 15min. Pensle så med melk og strø på mel.
  • Stek rundstykkene i ca 25min til de er gyldne og fine.
  • Server varme!


Ingen kommentarer: