1pose Tørrgjær
1ts Sukker
435g Hvetemel
2 1/2dl Melk (fingervarm)
1 1/2ts Havsalt
45g Smør
en dæsj melk til pensling og 1ss Hvetemel til strøing
- Bland tørrgjær, sukker og 2ss mel i en liten bolle. Tilsett melken gradvis under omrøring. Bland godt til det er klumpfritt og gjæren er oppløst. Sett bollen til side (på et lunt sted) i ca 10min. Blandingen skal skumme og ha økt litt i volum.
- Sikt salt og resten av melet i en stor bolle, evt i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok på.
- Tilsett gjærblandingen og smøret. Elt i ca 3min til deigen er smidig.
- La deigen heve i ca 1t i en smurt bolle med plast eller et vått håndklede over.
- Forvarm stekeovnen til 210grader C og legg et bakepapir på en stekeplate.
- Elt deigen til den blir smidig og fin på en melete benkeplate.
- Form ut en pølse og del den i 12 like store emner.
- Trill ut flate runde boller og legg de på stekeplaten. Stikk hull med pekefingeren.
- La de etterheve i 15min. Pensle så med melk og strø på mel.
- Stek rundstykkene i ca 25min til de er gyldne og fine.
- Server varme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar