torsdag 9. september 2010

Martha Stewarts Blåbær-mais Muffins

Da er jeg som nevnt på Facebook siden blitt inspirert av Martha Stewart. Det er jo ikke til å legge skjul på at dama kan mat, men! Ja det er et men... jeg likte ikke disse muffinsene noe særlig. Da jeg bestemte meg for å bake denne oppskriften følte jeg at jeg var på trygt vann siden oppskriften tilhører Martha Stewart. Men sånn var det ikke denne gangen. Det første jeg stusset på er at de heter muffins... mens fremgangsmåten ser mer ut som cupcakes... Muffins som lages som cupcakes, merkelig tenkte jeg! Men Martha kan ikke ta feil... kan hun?

Det er jo flere ting som kan være grunnen til at muffinsene ikke slo helt an. Jeg er ikke så glad i oppskrifter som bruker honning og mindre sukker ser det ut som, også kan det være at Polenta blir feil. Det er jo det eneste Maismelet jeg vet om, er det noen som kjenner til annet maismel her i Norge?

Jeg oversette målene og så ville jeg heller lage 12 muffins istede for 6 jumbo size. Det er også derfor målene er litt rare, så det blir litt ca på litermålet om du ikke har en cup måler da er det lettere. For å konvertere målene bruker jeg den fantastiske kalkulatoren til Diana på Dianas Dessert, om du trykker linken tar den deg direkte til kalkulatoren. Den gjør oversettelsen av oppskrifter super enkel. Jeg har også økt bittelitt på blåbærmengden da jeg elsker blåbær. Jeg må si at dette er den eneste gangen jeg har hellet røre i formene og tenkt... "Ikke hev for mye... for gudsskyld!" Det gjorde de ikke heldigvis. De hevet helt perfekt om jeg får si det selv.

Man kan bruke både fryste og ferske blåbær står det. Jeg hadde bare frosne så derfor ble røren min veldig blå. Men blå er en fin farge!

Så da lurer jeg på, er det noen som vil ta utfordringen å bake disse selv om jeg sier at de ikke fallt helt i min smak... og så si din mening! Har dronningen Martha Stewart feil her eller er det bare meg?


225g Smør (romtemp.)
1.75dl Sukker
3ss Honning
2 store Egg
7dl Hvetemel
2.3dl Polenta (mais mel)
3 1/2ts Bakepulver
1.2dl Melk
3dl Blåbær

  • Forhåndsvarm ovnen til 190grader C.
  • Klipp ut 12 firkanter med bakepapir som vil fylle muffinformen og litt til når du trykker det ned i formen ved hjelp av enden på et glass som passer ned i muffin formen. Legg papirene til siden.
  • Pisk smør, sukker og honning til en myk krem med en kjøkkenmaskin.
  • Bland sammen hvetemel, maismel, og bakepulver i en egen bolle, sett denne til side.
  • Tilsett ett egg av gangen i smørkremen og pisk mellom hvert egg.
  • Hell melblandingen inn og kjør til det er blandet inn i smørkremen.
  • Når melet er blandet inn heller du inn melken sakte i en tynn stråle mens den kjører kjøkkenmaskinen på lav hastighet til det hele er akkurat blandet.
  • Nå tar du bakepapirbitene en etter en og legger over muffinformen, trykker papiret ned og fyller formen med røre. Fordel røren i 12 papir.
  • Pensle med vann og strø på 1ts sukker pr. muffin.
  • Stekes i 30min og avkjøles på rist.
Kilde: Martha Stewart

1 kommentar:

Anonym sa...

dæm så rågod ut! skal dessidert prøve dæm ut