torsdag 21. oktober 2010

Dekk kake

Jo da, det skal forestille et dekk. Jeg var ikke helt heldig med denne kaken, men jeg valgte å vise den allikevel for den var en takkegave til noen utrolig snille menn :) Vi har som nevnt tidligere flyttet tilbake til min hjembygd. Da vi skulle skifte til vinterdekk her om dagen satt boltene så ekstremt fast på sommerdekkene, så jeg tok turen til Gjendem Transport for å høre om noen hadde mulighet å løsne litt på disse boltene. Og det hadde de, ikke nok med det, men de tilbøy seg å skifte alle dekkene for meg. Og ikke ville de ha betaling heller. Jeg var sjeleglad og fornøyd så en kake var på sin plass. 


Sjokoladekake med Jappkrem, smørkrem og sukkerpasta lokk. Kaken skulle forestille et dekk, men jeg må si at jeg ikke er helt fornøyd med at jeg ikke fikk til å lage sort farge, det er veldig vanskelig så nå skal jeg gå til innkjøp av ferdig sort marispan til nestegang. Sukkerpastaen blir nemlig veldig rar når man farger den såpass som jeg har gjort her, den blir litt mer kornete og tørr, den blir lett for å revne. Så med dårlig tid for barnehage henting og kakepynting ble dekket grått, mønsteret ble mer lik sommerdekk mønster... haha... og felgen var kastet sammen i all hast. Jeg har lyst å lage nytt dekk en dag hvor jeg har godt tid og sort marsipan. 

Men jeg håper kaken smakte for de veldig veldig snille gutta på Gjendem Transport :)

6 kommentarer:

Camilla sa...

Jeg skulle farge fondant for to dager siden.. Den skulle bli svart, og den ble ganske svart:) Jeg hadde kakaopulver i fondanten også, det funket bra :) Bare ett tips om du ikke visste det. Men jeg har bare gjort det på fondant da, så vet ikke hvordan det blir i sukkerpasta.
Slik ble Timmy-kaken som 2 åringen ville ha med seg i barnehagen i går :) http://www.facebook.com/photo.php?pid=15421117&l=74206a80f1&id=881165721
Så må jeg tilføye at du er kjempeflink :D Har hatt siden din på favoritter en god stund nå :D
Og velkommen tilbake til Molde, håper dere har kommet på plass og koser dere i snøen :)
Hilsen Camilla.

Maria sa...

Hei Camilla.
Tusen takk for super tips! Jeg var ikke klar over det, så det skal jeg ta med meg. Fondant og sukkerpasta er vel det samme, så det skal jeg prøve neste gang (eller mener du MMF?). Skal uansett prøve det neste gang :) Den Timmy kaken din var helt nydelig, kjempe dyktig er du.

Tusen takk for velkomsthilsen :)

Milli sa...

Tycker den var fin ja :) Svart är riktigt svårt att färga och jag brukar färga den några dagar innan så den får stå och dra till sig men den är riktigt svår att handskas med och blir egentligen inte riktigt kolsvart :( Nu för tiden köper jag bakels färdigfärgade svart pasta. Och även röd för den är också svår att få till. Blir så himlans klibbigt när man har i så mycket färg som de behövs för dom..

Maria sa...

Ja, konsistensen blir veldig vanskelig å hanskes med Milli, men jeg må forsøke tipset til Camilla før jeg kaster meg på ferdig kjøpt :)

Cupcakesfluffan sa...

En jättefin tårta, ja att färga SP svart är inte helt lätt, har inte gjort det själv ännu, skall testa Camillas tips isåfall

Maria sa...

Takk for det Cupcakefluffan :)