Halloween tid er gresskar tid, og kjøper du et gresskar for å lage lanterne, ikke kast kjernene. De er kjempe gode som snacks, eller som garnityr i en salat. Denne oppskriften er for kjerner fra et medium str. gresskar.
ca 1.5dl Gresskarkjerner
4.5dl Vann
3ss Maldonsalt
1ss Oliven olje
- Sett ovnen på 200grader C.
- Plukk gresskarkjernene fra trådene og skyll de i et døslag.
- Kok kjernene opp i saltet vann og la de småkoke i ca 10min.
- Hell kjernene i døslaget igjen så vannet blir hellet av.
- Smør 1ss Oliven olje utover et bakeplate med bakepapir på og legg kjernene utover så de ikke ligger over hverandre.
- Stek kjernene på øverste rille i ca 10min til de er så gyldne som du ønsker.
- La kjernene bli helt avkjølt før du skal spise de.
- Spises som de er, eller så kan de åpnes for å kun spise den indre kjernen. Personlig synes jeg godt de kan spises som de er nå :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar