tirsdag 12. oktober 2010

Rosa Sløyfe Cakeballs

Oktober er den store Rosa Sløyfe måneden, og i dag ønsker jeg å sette fokus på denne veldig viktige aksjonen. Rosa sløyfe aksjonen handler om brystkreft, noe som kan ramme veldig mange av oss. Enten det er oss selv, en i familien, en god venn eller en kollega. Viste du at 1 av 12 Norske kvinner vil utvikle brystkreft i løpet av livet? Det er et veldig skremmende tall, men også et vekkende tall. Rosa sløyfe aksjonen ønsker å spre informasjon og samle inn penger til forskning om brystkreft.
Rundt om i Norge vil det være ulike arrangement for Rosa sløyfe aksjonen, du kan finne informasjon og aktiviteter i ditt område her: Rosa Sløyfe Aksjonen


Her i Molde vil det være aktivitet nå13 oktober og  17 oktober:


Temamøte om brystkreft i Molde, 13. oktober
Tid: Kl. 18.30 - 20.30
Sted: Quality Alexandra Hotel, Storgaten 1- 7, Molde
Arrangør: Kreftforeningen
Hva skjer: "Når hverdagen blir snudd på hodet - hvilke utfordringer møter en kreftrammet familie". Paneldebatt med kreftrammet, kirurg, sykepleier, helsesøster, BUP og NAV. Velkommen!

Rosa turmarsj i Molde, 17. oktober

Tid: Kl. 11.00 - 12.00
Sted: Parkeringsplassen i Jensgurilia, Molde
Arrangør: Molde Marsjklubb
Hva skjer: Rosa turmarsj til inntekt for brystkreftsaken. Rosa pin ved betaling av deltageravgift. Vel møtt!
Kilde: http://rosasloyfe.no

Jeg har her laget Rosa Sløyfe Cakeballs for å vekke interessen for denne veldig viktige aksjonen. Disse Rosa Sløyfe Cakeballsene vil jeg gi til min mamma som driver
Frisørkjelleren på Jendem, så her kan du få smake Rosa Sløyfe Cakeballs mens du nyter en kopp kaffe og får lokkene farget av en veldig dyktig frisør.Jeg har valgt å lage cakeballs i hvit sjokolade trekk, mørk sjokolade trekk og en versjon som jeg blandet mørk og hvit. Dette for å signalisere at kvinner i hele verden rammes av denne sykdommen.

For å lage cakeballs trenger du kake... ja, jeg samler kake rester fra når jeg former en kake før jeg pynter den. Det jeg kutter av kakene putter jeg i poser og fryser. Når jeg har nok lager jeg cakeballs. Har du ikke tålmodighet til å samle, kan du bare bake en kake og bruke den. De rosa sløyfene har jeg laget av rosa farget sukkerpasta. Oppskrift på sukkerpasta finner du her: Sukkerpasta!


Kakeavskjær eller 1 kake
Smørkrem etter ønsket smak
Kokesjokolade
Hvitsjokolade
Rosa sløyfer i sukkerpasta

  • Smuldre kaken til du har en fin smule masse.
  • Bland inn smørkremen for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
  • Lag små baller av massen med hendene dine og plasser de på et brett. 
  • Sett brettet i fryseren i min. 1t. 
  • Når cakeballsene holder formen fint, smelt sjokoladen i en mikro eller over vannbad. Om du bruker vannbad pass på at du ikke får vann i sjokoladen! Du kan godt varme den flere ganger for å få den myk om den begynner å kjølne.
  • For å dyppe cakeballsene stikk en grillpinne i ballen, dypp den i sjokoladen. Hjelp til med en skje for å dynke hele. Plasser så cakeballen tilbake på brettet for avkjøling. 
  • Plasser en rosa sløyfe på toppen. 
  • Sett nå Cakeballsene tilbake i fryseren eller i kjøleskap for å stivne.

2 kommentarer:

sweets2share sa...

så fin blogg og oppskrifter du har.. Håper du titter innom min bligg når du får tid.
sweets2share.blogg.no

Maria sa...

Takk for det Sweets2share. Veldig fin blogg du har også :)