Quiche bunn:
150g Hvetemel
1/4ts Salt
75gr Smør (kaldt)
1 Egg (sammenrørt)
Quiche fyll:
3 Egg
1/2dl Melk
200g Skinke
1/2 Paprika
4 soltørkede Tomater
130g raspet Hvitost
100g Fetaost
2fedd Hvitløk
2fedd Hvitløk
2ss Basilikum
1ss Timian
1 klype Cayenne Pepper
Salt og Pepper litt på gefeelingen :)
Quiche bunn:
- Smuldre sammen hvetemel, salt og kaldt smør i en bolle. Når alt er smuldret sammen, rør inn egget. Om deigen er for bløt pga. for stort egg kan du tilføye litt mel.
- Når alt er godt blandet form deigen til en ball og pakk den inn plastfolie. Legg den så i kjøleskapet en time.
- Legg den kalde deigballen på en silikonmatte, og legg et bakepapir over. Kjevl ut deigen og løft den over i paiformen.
- Sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Quiche fyll:
- Forvarm stekeovnen til 175grader C.
- Pisk lett sammen eggene, bland inn alle ingrediensene som selvfølgelig er ferdig kuttet opp. Pass på at alt er godt blandet så krydderet er jevnt fordelt.
- Prikk quiche bunnen med en gaffel for å unngå luftbobler.
- Hell fyllet over og legg noen tomatskiver på toppen for pynt.
- Stek din quich i 45min, la den hvile i 10min på rist før du serverer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar