mandag 20. februar 2012

Ost og Skinke Quiche

Hei hei og godt nytt år! Ja nå er det jammen lenge siden jeg har lagt ut noen oppskrifter til dere. Men her kommer endelig en oppskrift på en deilig lunch quiche fyllt med ost og godsaker. Denne passer veldig godt på bordet sammen med en deilig lett salat. Den passer også veldig godt i lunchboksen til en forandring fra en tørr brødskive :)



Quiche bunn:

150g Hvetemel
1/4ts Salt
75gr Smør (kaldt)
1 Egg (sammenrørt)

Quiche fyll:

3 Egg
1/2dl Melk
200g Skinke
1/2 Paprika
4 soltørkede Tomater
130g raspet Hvitost
100g Fetaost
2fedd Hvitløk
2ss Basilikum
1ss Timian
1 klype Cayenne Pepper
Salt og Pepper litt på gefeelingen :)


Quiche bunn:
  • Smuldre sammen hvetemel, salt og kaldt smør i en bolle. Når alt er smuldret sammen, rør inn egget. Om deigen er for bløt pga. for stort egg kan du tilføye litt mel.
  • Når alt er godt blandet form deigen til en ball og pakk den inn plastfolie. Legg den så i kjøleskapet en time.
  • Legg den kalde deigballen på en silikonmatte, og legg et bakepapir over. Kjevl ut deigen og løft den over i paiformen.
  • Sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Quiche fyll:
  • Forvarm stekeovnen til 175grader C.
  • Pisk lett sammen eggene, bland inn alle ingrediensene som selvfølgelig er ferdig kuttet opp. Pass på at alt er godt blandet så krydderet er jevnt fordelt.
  • Prikk quiche bunnen med en gaffel for å unngå luftbobler.
  • Hell fyllet over og legg noen tomatskiver på toppen for pynt.
  • Stek din quich i 45min, la den hvile i 10min på rist før du serverer.

God fornøyelse :)

Ingen kommentarer: