Sider

søndag 28. februar 2010

Blåbærstrøssel Muffins

Blåbær er jo sunt og godt. Og nå er vi så heldige at vi kan få kjøpt blåbær selv om det ikke er blåbær sesong, og vi kan også bruke fryste bær. Saftige og søte blåbærmuffins med smuldrete topp er en god frokost muffins. Pass på at du ikke rører for hardt da blir hele røren blå.


240ml Melk
2 store Egg, lett pisket
1ts Vanilje Essens
420gr Hvetemel
200gr Sukker
1ts Bakepulver
1/2ts Salt
110gr Usaltet Smør, kaldt og kuttet i små biter
260gr Blåbær
1/2ss Sitronskall, raspet
2ss Usaltet Smør, smeltet
  • Forvarm ovnen til 175grader C. Sett 12 muffinsformer i en muffinspanne.
  • Bland sammen melk, egg og vanilje essens i en liten bolle, og sett den til siden.
  • I en stor bolle bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Smuldre inn det kalde smøret, til blandingen ser ut som grove smuler.
  • Ta ca. 200gr av blandingen i en liten skål for å lage strøssel senere.
  • Vend forsiktig inn blåbærene i den store bollen med mel og smørblanding.
  • Tilsett melk og eggeblandingen. Rør til det hele er akkurat blandet, ikke for mye da blir de tørre.
  • Fyll hver muffinform nesten full med røre
  • Nå skal vi lage strøsselet: Smelt 2ss smør og bland det i de 200gr med strøssel du tok ut tidligere.
  • Strø et par ts med strøssel over hver muffin.
  • Stekes midt i ovnen til de er veldig lyse brune og testpinnen kommer ut ren. Ca 20 - 25min.
  • Avkjøl på rist

Kilde: http://joyobaking.com

Ingen kommentarer: