Sider

lørdag 27. februar 2010

Sjokolade og Banan Muffins

Har du bananer som begynner å bli sorte? Da er det på tide å bake! Selv putter jeg bananer som begynner å bli sorte i fryseren. Og når jeg skal bake tar jeg de frem til tining og de er helt perfekte å bake med. Sjokolade og Banan muffins er kjempe søt og deilig, de er nydelig servert varme da sjokoladen er litt smeltet. Den deilige duften av banan og sjokolade vil forføre kaffegjestene dine.


110gr Usaltet Smør, smeltet
160gr Lysbrunt Sukker
2 Store Egg, lett Pisket
1ts Vanilje Essens
2 Modne Bananer, moste
100gr Mørk Sjokolade, hakket
295gr Hvetemel
1 1/2 ts Bake Pulver
1/4ts Natron
1ts Kanel
1/2ts Salt

  • Forvarm ovnen til 175grader C. Sett 12 muffinsformer i en muffinspanne.
  • Smelt smør i en liten kasserolle og sett det til side.
  • I en medium str. bolle visp sammen brunsukker, egg, vanilje essens og de moste bananene. Rør inn smøret i blandingen.
  • I en stor bolle bland sammen mel, bakepulver, natron, kanel, salt og den hakkede sjokoladen.
  • Tilsett den våte blandingen i den tørre, og vend det hele til det akkurat er blandet. Ikke bland for mye, da det vil resultere i tørre muffins.
  • Fordel røren jevnt mellom de 12 muffinsformene med hjelp av to skjeer.
  • Bak muffinsene på midterste rille i ovnen, til en testpinne er tørr, ca 20 til 25min.
  • Avkjøl på rist

Ingen kommentarer: