Mmmmm... Deilig nybakt loff til varm suppe. Det var det jeg tenkte da jeg skulle ha barselstreff her om dagen. Denne loff oppskriften har jeg fått av min kjære mor. Jeg forsøkte denne gang å sette deigen på søndags kveld, og så steke de på mandag. Det jeg gjorde feil var å heve, bake ut, sette i kjøleskap for så å steke dagen etter. Det jeg burde gjort var å sette deigen rett i kjøleskapet med plastfolie over for å gi deigen en sakte heving, for så å bake ut dagen etter og steke de etter etterheving. Men det vet jeg nå og det vil jeg gjøre neste gang. Loffen var kjempe god, bare litt lav. Lavloff!
50gr Smør
5dl Melk
2dl Vann
50gr Gjær / 1pk Tørrgjær
1kg Hvetemel
1ts Salt
- Smelt smøret i en medium kasserolle. Varm melken og vannet i det smeltede smøret til det hele blir lunkent. Tørrgjær tåler litt varmere veske.
- Ta i hvetemelet litt etter litt, og elt det godt.
- Heves i 30min
- Legg brødene i smurt form, 3stk. La brødene etterheve i 15min.
- Forvarm ovnen til 220grader C
- Pensle brødene med melk og stek brødene i 30min.
2 kommentarer:
Idag har jeg og mine to jenter på 6 og 8år laget denne loffen, står i ovnen nå og se veldig godt ut! :)
Håper loffen smakte :)
Legg inn en kommentar