Her er noen helt fantastisk nydelige cinnabuns, eller kanelboller om du vil. Da min kjære og jeg hadde road trip i Florida kjørte vi fra Key West og opp til Orlando en av dagene. På den lange vegen igjennom Everglades sump områder stoppet vi ved et veikryss der de hadde Cinnabun-utsalg. Noen helt sykt mektige og gode kanelboller som badet i melis og smør... ja... fett nok og søtt nok. Vi delte en og var frelste, men var begge enige om at en halv var nok. Du har kanskje også hørt Homer Simpson nevne disse herlighetene :)
Her er i allefall en oppskrift til deg på cinnabuns, disse er ikke så fete som de vi kjøpte i USA, men de er veldig veldig gode. Så det er bare å kose seg!
Cinnabuns:
650g Hvetemel
1pk Tørrgjær
2,5dl Melk
100g Smør
70g Sukker
1/2ts Salt
1pk Vaniljesauspulver
3 store Egg
Fyll:
100g Brunsukker
60g Sukker
35g Hvetemel
1ss Kanel
120g Smør (kaldt)
4ss Matfløte til pensling
- Bland sammen 320g mel og gjær i bollen til en kjøkkenmaskin. Har du Kenwood tar du på K-kroken, bruker du et annet merke bruk den kroken som er blandings krok.
- Varm melk, smør, sukker, salt og vaniljesauspulver i en liten kaserolle. Varmes til smøret er akkurat smeltet, ca 50-60 grader C.
- Sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet og hell i melkeblandingen med en tynn stråle.
- Tilsett ett egg av gangen og kjør på høy hastighet mellom hver addesjon.
- Når alle eggene er blandet inn, skrap ned siden på bollen og la denne blandingen kjøre på høy hastighet i ca 3min.
- Tilsett nå resten av hvetemelet, bytt til eltekrok og elt degein i ca 3-5min.
- Nå har du en fin deig som ikke er klissete å ta på, er den det må du tilsette litt mere hvetemel
- Sett deigen på et lunt sted, trekk bollen med plast og kjøkkenhåndklede. La den heve i ca 1t til den er dobbelt så stor.
- "Punkter" deigen når den er ferdig hevet. Helv den over på en melete bakeflate og la den hvile under et rent kjøkkenhåndklede i ca 10min.
- Nå lager vi fyllet mens vi venter på at glutenet i deigen får hvilt seg. Bland først sammen sukker, mel og kanel. Kutt smøret opp i små biter og bland det inn i sukkerblandingen med fingrene eller i en foodprosessor.
- Etter 10min kjevler du deigen ut til ca 30-40cm, smør fyllet utover flaten og rull deigen sammen til en "kubbe".
- Klyp sammen endene og kutt ca 12stk skiver.
- Legg cinnabuns på en veldig godt smurt langpanne, smør pannen med ekte smør, da blir det best!
- La de etterheve i ca 30min mens du forvarmer ovnen til 190grader C.
- Pensle cinnabuns med matfløte, stekes i ca 25min, til de er gyldnbrune.
- Ta bollene ut av ovnen og pensle en gang til med matfløte.
- La de kjøles av i formen i 5min, før du hvlever de over på en rist.
- Server varme, gjerne med melisglasur...mmmm... nydelig!
Inspirert av Joyofbaking.com
7 kommentarer:
For en FANTSTISK oppskrift...=) Jeg bodde et år i USA for noen år side, og da spiste vi ofte dette på skolen på fredager. Har savnet det helt siden da, men ENDELIG kom jeg over oggen din og oppskriften.. Lagde cinnabuns i dag, og de var helt himmelske, og såå enkle og lage..=)=)TUSEN TAKK.. Lurte også på om det er greit om jeg deler oppkriften med mine lesere..???
Lill-Therese
Så utrolig hyggelig å høre Lill-Therese. Jeg må innrømme at de er min favoritt blandt gjæbakst, så jeg blir veldig glad for å høre at de er like gode for andre :) Selvfølgelig kan du dele oppskriften, hyggelig om du legger en liten link :)
Nå ble jeg glad! :)
Tusen takk for denne flotte oppskriften, den ble bakt i dag. Godt mottat av både store og små :)
Hilsen fast leser, som aldri har kommentert før nå :)
Hei Lena, så hyggelig at oppskriften ble en suksess :)
Veldig hyggelig med kommentar, så bare fortsett med det :)
Hilsen; Maria
Og disse SKAL jeg forsøke fortest mulig!
Høres ut som noe jeg skulle bli litt for glad i :)
Hei igjen..
Jeg kommer vist alltid tilbake til denne oppskriften jeg, elsker den bare =)=) Nå skal jeg skrive den inn i den O`store bakeboka mi med fantastiske oppskrifter og jeg lurer derfor på hvor du egentlig har finni oppskriften..?? Bare sånn at jeg kan skrive det inn i boka mi =)=)
Takk =)
Hei igjen :)
Ja du disse er bare helt fantastiske. Som det står under oppskriften er den inspirert av Joyofbaking.com men den er litt fikset på av meg.
Legg inn en kommentar