Sider

lørdag 18. september 2010

Sjokolademuffin med Sitrus ostekrem

Jeg må si jeg er et stort sjokolade fan, og når jeg får sjokolade sammen med en sitrus smak så er jeg helt solgt. Disse muffinsense laget jeg egentlig bare for at sjokolade suget ble for stort... ja da, det sier litt om meg! Veldig lette å lage er de, kanskje for lette...

Du kan veldig godt oppbevare disse i kjøleskapet opp til to dager, personlig likte jeg de best dagen etter, da var de saftigere. Jeg synes veldig ofte kaker er best når de har fått en dag i kjøleskapet, da har den trukket til seg fuktighet og smakene har fått satt seg.


Disse søte muffinformene fikk jeg av Oddrun fra barselsgruppen da min lille Adrian hadde bursdag. Hun tok med en tradisjon å gi mamman til bursdagsbarnet en liten gave, den tradisjonen synes jeg var kjempe fin :)



Sjokolademuffin:
3,5dl Hvetemel
1,2dl Kakao
2ts Pulverkaffe
2,4dl Sukker
3ts Bakepulver
1/2ts Natron
1,8dl Melk
1,2dl Rapsolje
1ts Vanilje Ekstrakt
2ts Balsamico eddik

Sitrus ostekrem:
170g Ananas og Mandarin kremost
85g Smør
1ts Vanilje Ekstrakt
3ss Appelsin juice
ca 5dl Melis

Sjokolademuffin:
  • Forvarm ovnen til 180grader C og fyll en 12 muffinform med muffinpapir.
  • I en stor bolle, sikt sammen de tørre ingrediensene og visp de lett sammen.
  • Pisk sammen de våte ingrediensene i en medium str. bolle.
  • Hell den våte blandingen over den tørre og bland kun til du akkurat ikke ser mel-spor.
  • Hell røren i muffinformene 3/4 full.
  • Stekes i ca 15 -20min til en test pinne kommer ut tørr.
  • Avkjøles på rist før ostekremen påføres.
Sitrus Ostekrem:
  • Pisk sammen rom-temperert kremost og smør.
  • Pisk inn vanilje og juice.
  • Pisk så inn melis til du har en fin kremte konsistens.
  • Smør ostekremen på muffinsene.