Dette er en appelsin sjokoladekake med sjokolademousse fyll, og sukkerpasta lokk. Nå når julen nærmer seg... ja da, jeg vet vi snakker om halloween, men nå snakker jeg jul. Nå begynner de deilige appelsinene å komme i butikken, og jeg må si jeg er svak for sjokoladekake med hint av en annen spennende smak. Og appelsin og sjokolade er fantastisk sammen. Jeg lagde denne oppskriften i går, så jeg er spent på å høre om kaken smakte, det tror jeg den gjorde.
Som regel lager jeg også hjemmelaget fyll, men denne gangen ble fyllet sjokolademousse fra pakke Dr.Oetkers Sjokolademousse. Denne sjokolademoussen har en kraftig sjokoladesmak som er god til syrlige og søte smaker. Det er ikke alltid man har tid til å vente på en hjemmelaget mousse, da er det fint med pakker. Og siden dette var en impulsive kake, ble det pakke mousse.
2 Appelsiner zest og saft
170g Smør (romtemp.)
245g Sukker
4 Egg
1ts Vanilje Ekstrakt
310g Mel
40g Kakao
1/2ts Bakepulver
1/2ts Natron
- Forvarm ovnen til 175 grader C, og kle en springform med bakepapir.
- Zest appelsinene og press ut juicen ca 1,8dl.
- Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ett egg av gangen, pisk mellom hver addisjon.
- Pisk inn Vanilje ekstrakt og appelsin zest.
- Bland sammen mel, kakao, bakepulver og natron i en egen bolle.
- Sikt inn melblandingen i smørblandingen vekselvis med appelsin saften, bland etterhvert.
- Hell røren i springformen og stek i ca 50min på nederste rille til en test pinne kommer ut ren.
- Avkjøl på rist.
2 kommentarer:
Vad fin den var =) Lät jättegod också :) Apelsin i tårta måste jag ju prova :)
Takk for det Milli :) Det annbefales med appelsin i kaken, smaker himmelsk :)
Legg inn en kommentar