mandag 31. mai 2010

Sugarpaste

Jeg har tidligere vist oppskrift på Marhsmallowfondant, som er til å trekke kaker med. Her er oppskrift på Sukkerpasta. Smaksforskjellen hører du i ordet, Marshmallowfondant er laget marshmallows, mens sukkerpasta er mest melis og glukose eller lys sirup. Hvor marshmallowfondant er myk og smidig og vanskelig å lage figurer av, er sukkerpasta helt fantastisk å jobbe med siden den tørker fort. Du må passe på å pakke sukkerpastaen godt inn med en gang du ikke skal jobbe med den, så den ikke tørker. Den kan brukes til å forme figurer eller til å trekke kaken.


4ss Vann
1ss Gelatinpulver
1.25dl Glukose / eller Lys Sirup
30gr Flott Matfett
930gr Melis
1ts Vanilje Ekstrakt

  • Hell vann og gelatinpulver i en stålbolle og la det svelle i 5min.
  • Smelt det sammen over vannbad.
  • Når gelatinpulveret er helt oppløst tilsetter du glukosen eller sirupen, for så å legge i fettet og vaniljen. Rør om til fettet er helt smeltet og det hele er en blank masse.
  • Hell melisen i bollen til kjøkkenmaskinen og tilsett vesken.
  • La massen blandes godt på middels hastighet.
  • Når alt er godt blandet og du har en fin masse deler du den opp i mindre biter, smører litt fett på den, pakker den godt inn i plastfolie for så å legge den i en plastpose/brødpose.


Oppbevares i romtemperatur. Fondanten er best om du lar den sette seg, så la den stå noen dager før du bruker den. Om du har dårlig tid, kan du sette den noen timer i kjøleskapet. Er den for hard når du skal bruke den, kan du sette den noen få sekunder i microen. Deigen må knas smidig før bruk.

Når du skal forme gjenstander eller lage lokk, må du strø melis på underlaget du skal jobbe på for at det ikke skal sette seg fast.

Kilde: Anna fra Kakefesten

3 kommentarer:

Synne sa...

Så fin blogg du har! Helt sikker på at jeg kommer til å bli fast leser hos deg:))
Har lett kjempelenge etter oppskrift på sugarpaste så tuuusen takk !:))

Merete sa...

Super oppskrift! jeg bare lurer på om du vet hvor lenge sugarpasten holder seg dersom man ikke bruker opp alt på en gang. Er det mulig å bruke den senere også? :-)

Anonym sa...

Den holder seg så lenge den ikke blir tørr. Det er nesten bare sukker i og det holder i evighet. :-)