lørdag 4. juni 2011

Konfirmasjonskake, Sitronkake med Sitronkrem


Denne kaken laget jeg til en konfirmant her i Mai. Kaken er deilig sitronkake som jeg la ut oppskrift på i fjor, du finner oppskriften på her: Sitronkake. Kaken er fyllt med Sitronkrem, oppskriften kommer lengere nede og den er trukket og pyntet med Sukkerpasta. Oppskriften du finner på linken er til en rundform, jeg har doblet den og laget kaken i en dyp langpanne.



Her kommer oppskriften på Sitronkremen som jeg fylte kaken med. Deilig og friskt kakefyll til mektige kaker.




3 store Egg
80ml friskpresset Sitronjuice (ca 2sitroner)
1ss finraspet Sitronskall
150gr Sukker
65gr usaltet Smør (romtemperert)
2dl Kremfløte


Tips! Kalde sitroner er lettest å raspe. Rasp sitronen rett før den skal presses, siden sitronen mister fuktighet om den er raspet og blir liggende. Legg sitronen noen sekunder i mirkoen da slipper den lettere juicen. Sil av sitronsaften for å fjerne evt. steiner og fruktkjøtt.
  • Rasp sitronen og press ut juicen, sett dette til side. 
  • Lag ett vannbad med småkokende vann, i bollen pisker du sammen egg, sukker og juice til det er godt blandet. 
  • Rør konstant mens det små koker så det ikke dannes snerk, helt til blandingen er tykk som rømme (ca 10min). 
  • Tøm blandingen igjennom en sil for å fjerne evt. klumper. 
  • Kutt smøret i biter og legg de i blandingen. Rør til smøret er helt smeltet inn. 
  • Tilsett tilslutt sitronskallraspet. 
  • Dekk til med plastfolie eller sett blandingen i en luft tett boks og la den avkjøle. 
  • Når sitronblandingen er kald kan du piske opp kremfløten og vende den forsiktig inn i sitronmassen. 
  • Blandingen vil tykne mens den kjøles. Du kan oppbevare Sitronkremen i ca en uke i kjøleskap.

    5 kommentarer:

    Consuming sa...

    For en utrolig vakker kake! Er stum av beundring her jeg sitter. :-)

    Maria sa...

    Tusen takk Consuming for en veldig hyggelig hilsen :)

    Erika - Bakglädje sa...

    Vilken vacker tårta!

    Cupcakesfluffan sa...

    Vilken superfin tårta

    Maria sa...

    Tusen takk ERika og Cupcakefluffan :)