mandag 5. april 2010

Sitron kake

Har du lyst på noe syrlig? Da er denne Sitron kaken noe for deg! Her er det smak av deilig saftig sitron som dominerer. Denne kaken er fin å servere etter mat, eller til en god kopp te.


226gr usaltet Smør (romtemperert)200gr Sukker
4 store Egg
1ts Vanilje ekstrakt
1 stor Sitron (skallet rapet, kun det gule)
260gr Hvetemel
2ts Bakepulver
1/4ts Salt
60ml nypresset Sitronsaft

Sitron glasur:
150gr Melis (siktet)
Saften av en halv Sitron

  • Forvarm ovnen til 180grader C og plasser risten midt i ovnen. Smør en 24cm rundform og sett den tilside.
  • Pisk smør og sukker til det er en lys og luftig blanding, ca 5 -10min.
  • Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt i mellom hvert egg.Pisk så inn vaniljen og sitronskallet.
  • Sikt sammen mel, bakepulver og salt, for så å blande det inn i røren sammen med sitronsaften.
  • Vend det hele sammen til det akkurat er blandet.
  • Hell røren i formen og jevn over med en slikkepott.
  • Stekes i ca 40 - 45min, til du kan føre en testpinne inn og den kommer ut ren.
  • Avkjøles på rist, etter noen min kan du fjærne formen.
Sitron Glasur:
  • Sikt melisen og tilsett sitronsaften. Glasuren skal være glasur tykkelse, men samtidig tynn nok til at den kan helles over kaken for så å renne nedover siden på kaken.

Denne kaken vil holde seg i flere dager i en lufttett beholder.

Kilde: Joyofbaking (med noe endringer).

2 kommentarer:

kristin sa...

igår prøvde jeg også denne sitron kaken, den var heeelt fantastisk. den var utrolig saftig, himmelsk. jeg ville gjort glasuren litt anderledes fordi den ble litt for skarp sitron smak for min smak ;) neste gang blir det nok mer melis vann og pittelitt sitron :) takk for en fantastisk oppskrift. denne skriver jeg også i bakeboken min ;)

Maria sa...

Jeg er glad den også smakte :)