tirsdag 16. mars 2010

Sjokoladebunn Muffins

Dette er en veldig spesiell muffins, helt nytt for meg. En uvant men god kaffekos! Mektig sjokolade bunn og en kremete ostekake topp, hva mer kan man ønske seg? Oppskriften er til 12 store muffins. Sjokolade delen er ganske unik, ingen egg, ingen melk, ingen smør. Den har tilnavnet "Wacky Cake" i statene!


Ostekrem fyll:
227gr Kremost (myk)
65gr Sukker
1 stort Egg
1ts Vanilje Essens

Sjokolademuffins:
195gr Hvetemel
200gr Sukker
30gr Kakao
1ts Natron
1/4ts Salt
240ml Vann
80ml Mais eller Raps olje
1ss klar Eddik
1ts Vanilje Essens

  • Forvarm ovnen til 180grader C og sett 12 muffin papir i en muffinsform.
Kremost fyll:
  • Pisk kremosten til den er glatt og fin.
  • Tilsett sukker egg og vanilje essens.
  • Pisk til det hele er en fin krem.
  • Sett dette til side.
Sjokolade muffins:
  • Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle
  • Bland sammen de våte ingrediensene i en annen bolle
  • Lag et "hull" i de tørre ingrediensene og bland forsiktig inn den våte blandingen. Rør om til røren er jevn.
  • Fordel røren i de 12 muffin formene.
  • Legg 1-2 ss med kremost fyllet midt i sjokolademuffinsen

  • Stekes i ca 25min, eller til du kan føre en prøvepinne i sjokolade delen og den kommer ut ren. Ostekrem fyllet skal være litt gylden.
  • Avkjøl muffinsene på rist
  • Du kan oppbevare muffinsene i kjøleskap i 3-4 dager
Kilde: Joyofbaking

2 kommentarer:

Milli sa...

Vad goda dom ser ut :) Får nog testa att baka dom någon gång =)

Maria sa...

Ja, de er kjempe gode! Veldig uvanlig smak :)