Har du lyst på hjemmebakt brød? Dette brødet er kjempe godt! Luftig og lett med deilig valnøttkjerner i. Brødet på bildet er bakt uten valnøttene for at jeg kommer til å la min lille på 8mnd smake, og da er det jo best å ikke ha i nøtter.
5dl Kulturmelk
5dl Vann
50gr Gjær
1ss Sirup
2ts Salt
150gr Sammalt Fint Rugmel
150gr Sammalt Grovt Rugmel
75gr Sammalt Fint Hvetemel
1kg Siktet Hvetemel
200gr Valnøttkjerner
1 Egg til pensling
- Varm melk, vann og sirup til lunket i en kjele.
- Smuldre i gjæren, om du bruker tørrgjær bland det sammen med det tørre.
- Bland det tørre i det våte i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller for hånd.
- Grovhakk valnøttene og bland de i deigen. Om du elter for hånd bland de inn før deigen blir for fast.
- La deigen heve til det dobbelte.
- Bak ut to stk runde brød og la de etterheve på bakeplaten i ca 30min med et klede over.
- Pensle brødene med egget
- Stek brødene midt i ovnen på 210grader C i ca 40min
- Avkjøl brødene på rist.
Oppskriften er fått av min supermamma!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar