Sider

søndag 8. august 2010

Havrekli muffins

Her har du noen sunne fiberike havrekli muffins som er gode til frokost eller lunch. Om du liker havregrøt ol. men er litt lei av det vil du like disse muffinsene. De inneholder nesten ingen sukker el. fett så dette er bakverket for dere som er på slankern', men det er ikke bakverket for dere som ønsker noen søte herlige muffins. :) Oppskriften fant jeg på baksiden av Regal Havrekli boksen. Jeg vet ikke om de hadde testet oppskriften men jeg stusset på at de mente vi kunne sette muffinsene på bakepapir, det hadde nok ikke gått for røren var veldig våt. Så i muffinsformer de havnet og fine ble de. Jeg har også endret på steketid og temperatur for de var ikke halvferdige med instruksjonen på boksen. Mine muffins fikk også en økning i rosin innholdet, for det synes jeg er godt!


3dl Regal Havrekli
2dl Regal Hvetemel
1ss Bakepulver
1/4ts Salt
6ss Rosiner
3ss Nøtter
(jeg brukte grovhakkede valnøtter)
1ss Brunt sukker
2ss Olje
3dl Skummet kulturmelk

  • Forvarm ovnen til 200grader C og sett muffinspapir i en muffinsform 12stk.
  • Bland havrekli, mel, nøtter, rosiner, bakepulver, salt og sukker i en stor bolle.
  • Bland så melk og olje, hell den blandingen i det tørre.
  • Bland forsiktig sammen og hell røren i muffinsformer.
  • Stekes i ca 15-25min. Test med en prøvepinne så du ser at den kommer ut av muffinsen ren uten røre på.

5 kommentarer:

Anita sa...

For noen nydelig cupcakes!

Maria sa...

Takk for det Anita, mener du Vanilje Cupcakene?

Katja sa...

Prøvde ut muffinsene nettopp! De var kjempegode, så jeg skal definitivt lage disse igjen! Hadde dessverre ikke noen valnøtter eller rosiner, så det ble usaltede peanøtter og soltørkede tranebær istedet. Men gode var de uansett!

Maria sa...

Så hyggelig å høre Katja. Godt at du likte de. Ha en fantastisk fin kveld.

Anonym sa...

Lagde disse i dag, men byttet ut nøtter og rossiner med eple og kanel. Nam!
Erstattet også litt av melet med speltmel:)