Da er sommertiden snart over og tiden for baking kommer tilbake. Jeg fikk høre i dag at det var på tide med noen nye oppskrifter så det er vel et spark bak til å komme ut av sommer modus :)
Her kommer en oppskrift på noen nydelige suppebrød som mamma og jeg laget sammen da jeg var hjemme i Juli. Oppskriften er opprinnelig for nanbrød, men vi endret den litt og fikk som resultat akkurat hva vi ønsket. Nydelige brød som kan dyppes i supper og sauser.
1/2pk Tørr Gjær
1/4dl Melk (lunken)
1ts Sukker
2ss Rømme
3ss Creme Fraish
1ts Salt
1ts Bakepulver
1 Egg (pisket)
2ss Rapsolje
2fedd Hvitløk (finhakket)
ca 8dl Hvetemel
Vann til pensling og Maldonsalt til strøing
- Rør gjæren ut i melken og tilsett sukkeret. La blandingen stå lunt i 15min.
- Bland inn rømme, creme fraish, salt, bakepulver, egg, olje, hvitløk og 1/4 av melet. Rør om til blandingen blir blank.
- Tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen godt.
- Varm en bolle i varmt vann, tørk den og pensle den med olje. Legg deigen i og la den heve i ca 1t til deigen er dobbelt så stor.
- Forvarm ovnen til max varme på din ovn (ca 250 -300grader C) og klargjør to stekeplater med bakepapir.
- Del deigen i åtte og form dråpeformet flate brød med hendene.
- Pensle brødene med vann og strø på maldonsalt.
- Stek brødene i ca 5-7min siste min. med grill funksjon.
1 kommentar:
Holder på med disse suppebrødene nå, og gleder meg MASSE til å prøve dem som kompansering for poteter som jeg har store problemer med å fordøye :)
Legg inn en kommentar