Sider

tirsdag 24. august 2010

Hvitsjokolade mousse med hint av bringebær i sjokolade skål

Det er vel den lengste tittelen noe av mine bakverk har fått tror jeg. Her er en liten søt dessert i en morsom skål. Sjokoladeskål! Den er laget av vannballonger dyppet i smeltet kokesjokolade, så her kan du spise hele desserten inkludert skålen. Dette er som du forstår for den søte gane, hvit sjokolade, mørk sjokolade, krem og bringebær... mmm... Selve skålen er veldig morsom å lage, men du må regne med noen pang pang pang lyder da ballongene kan sprekke om sjokoladen er for varm. Her snakker jeg av egen erfaring! Og det sier ikke bare pang, men det fyker sjokolade også... kjempe morsomt! Denne desserten laget jeg til min mamma som takk for at hun passet lillemann sist helg. Desserten er like søt som henne!

Bildet ble veldig mørkt da jeg tok det i litt merkelig solnedgangs lys.

Sjokoladeskål
100g Kokesjokolade
4 Vannballonger

  • Blås opp ønsket antall vannballonger, denne oppskriften er for 4 skåler, og mousse til å fylle 4 skåler.
  • Smelt sjokoladen i vannbad, bruk en plastbolle som tåler sterk varme.
  • Dypp ballongen i sjokoladen, og plasser på en flat plate trukket med bakepapir.
  • Sett ballongene til kjøling.
  • For å fjerne luften i ballongene må du ha litt tålmodighet. Stikk en nål i toppen av ballongen, og la luften komme ut sakte, når ballongen står i spenn lar du de stå i ca 5 -10min, da vil den varme luften i rommet krympe ballongene.

Mousse
50g fryste Bringebær
1ss Vann
3ss Sukker
5ml Appelsin Likør
1.5dl Kremfløte
100g Hvit sjokolade

  • Mos bærene og vann med en stavmikser eller en blender og sil saften fra frøene.
  • Tilsett sukker og likøren, rør til sukkeret er oppløst.
  • Smelt sjokolade i en liten kasserolle over lav varme sammen med 0.25dl av fløten. Rør hele tiden til sjokoladen er helt smeltet.
  • Hell sjokoladen i en medium str. bolle og la den avkjøles til den er lunken.
  • Rør så inn 4ss av bringebærsausen i sjokoladen.
  • Pisk nå resten av fløten til krem.
  • Vend kremen inn i sjokoladeblandingen 1/3 om gangen til det hele er blandet.
  • Hell moussen over i sjokoladekoppene og sett de til kjøling.
  • Når du skal servere pynter du desserten. Jeg pyntet med bringebærsausen, bringebær og sjokoladefudge.

4 kommentarer:

Hanna - Bakfnatt sa...

Wow, så läckert det ser ut!! Riktigt vackert och så ser det väldigt gott ut också! Vilken kul idé att göra egna chokladskålar med hjälp av ballonger, blev riktigt sugen på att testa själv =)

Maria sa...

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Hanna :) Jeg må si dette er et utrolig morsomt prosjekt!

siljesfremgang sa...

Jeg sliter med å ikke få ut ballongene, de sitter for godt i sjokoladen..??
Noe tips?

Maria sa...

Hei Silje,
Ja de sitter godt. Det du kan prøve er å smøre ballongene med litt matfett før du dypper de. Lykke til :)