torsdag 24. juni 2010

5min Sjokoladekake

Noen kvelder får jeg bare helt fullstendig sjokolade kick! Frustrerte Fruer er på og jeg får så lyst på sjokolade, da er det lett å lage en mikro kake i reklamepausen :) Da er denne oppskriften fin å ha om man ikke har noe sjokolade i hus. Oppskriften så jeg på Klikk.no men, jeg har endret litt på den da steketiden er for lang og smaken mangler litt vanilje etter min mening. De mener også at man kan blande alt i koppen man skal lage den i men det blir for klønete og liten plass å blande. Bruk en egen bolle og stek i glass eller kopp. Prøv å eksperimenter med sjokoladebiter, nøtter eller kanskje noen tørkede aprikos biter?


4ss Hvetemel
4ss Sukker
2ss Kakao
1/2ts Vaniljepulver
3ss Melk
2ss Rapsolje
2ss Egg (sammenpisket)


  • Ta en liten bolle og bland alt det tørre sammen.
  • Bland inn det våte.
  • Pisk egget i en liten skål og tilsett riktig mengde i blandingen.
  • Hell røren din i en fin liten kopp eller glass og stek det i mikro ovnen i underkant av 2min (800w). Følg med så det ikke brenner seg, da blir det ikke noe god smak!

2 kommentarer:

Synnøve sa...

Heihei :)
Kom over bloggen din i dag via P4B og her kan jeg nesten kjenne alle de deilige duftene komme ut gjennom pc'en :D
Kjempe morsom måte å lage sjokoladekake i en fei og passer meg perfekt i kveld siden jeg er alene og ikke orker lage en hel kake. I tillegg så er det jo faktisk frustrerte fruer i kveld, så nå skal jeg kose meg :D

Anonym sa...

Hei. Jeg testa denne kaka i dag, og vil fortelle at jeg modifiserte den litt. Med smør i stede for olje, litt bakepulver og sirup erstattet 2 ss sukker ble den enda bedre. 1,5 minutt steketid var også perfekt. Neste gang prøver jeg med rømme også, for da håper jeg den ikke blir så tørr :-)