mandag 7. juni 2010

Congo Bars

Congo Bars er små ruter med godsaker. Her har jeg laget med M&M, hvit sjokolade og hasselnøtter. Du kan gjerne bytte ut det du måtte ønske til f.eks. karameller, pekan nøtter e.l. Søtt og godt blir det uansett, for det er nok sukker her til å gi diabetes til en hel bataljon. Ja ja.. noenganger er det ålreit sier Odd Børresen så denne gangen er det faktisk det! (Hele røren er blandet uten å bruke elektrisk mikser).


6.5dl Hvetemel
2 1/2ts Bakepulver
1/2ts Salt
150gr usaltet Smør (mykt, ikke smeltet)
450gr Lyst brunsukker (jo da det stemmer! :)
3 Egg
1ts Vanilje Ekstrakt
180gr mini M&M
100gr Hvit Sjokolade (grovhakket)
150gr Hasselnøtter (grovhakket)

  • Forvarm ovnen til 175grader C og smør en firkantet form 33 x 22cm.
  • I en bolle visper du sammen hvetemel, bakepulver og salt. Sett denne bollen til side.
  • I en ny bolle blander du sammen smør og sukker til alt smøret er i blandet sukkeret. Bruk gjerne baksiden av en skje for å lettere presse smøret utover.
  • Tilsett ett egg om gangen, og rør det godt inn i smør/sukker blandingen før du tilsetter det neste egget.
  • Bland inn vanilje, sjokolade og nøtter.
  • Rør inn melblandingen i tre omganger så du ikke får for mye mel å jobbe med omgangen.
  • Hell nå den tykke røren over i den smurte formen og spre den utover.
  • La det hele steke i ca 30-40min, til gylden brune.
  • Hvelv kaken over på rist å la den avkjøles før du kutter den opp.


Ingen kommentarer: