søndag 13. juni 2010

Banansjokolade Cupcakes

Jo da her kommer bananer og sjokolade sammen igjen. Jeg har tidligere laget disse cupcakene som en hel kake, men denne gangen er det porsjonert ut i cupcakes. Disse små herlighetene laget jeg til gatefesten her vi bor og de ble veldig godt motatt. Og det er jo alltid veldig koselig å få gode tilbakemeldinger på bakverket. De er i alle fall mine favoritter.

Jeg har tidligere sakt at har du over modne bananer som du helst bare vil kaste, så putt de i fryseren og ta de opp igjen til baking. Det er til disse du har spart de! Denne gangen hadde jeg ikke noen bananer i fryseren, for jeg har en liten gutt som elsker bananer. Så de kommer seg sjeldent til fryseren. Så jeg brukte bare bananer rett fra fruktskålen denne gangen. Og det jeg la merke til var at de gav ikke like så god smak som tidligere når jeg hadde brukt bananer som hadde vært fryst. Så moralen er: Frys bananenene :)


400g Sukker
245g Hvetemel
75g Kakao
1.5ts Bakepulver
1.5ts Natron
0.5ts Salt
2 store Egg
2 modne Bananer (moste)
240ml varmt Vann
120ml Melk
120ml Raps olje
1.5ts Vanilje Ekstrakt

Sjokolade Ganach:
227g Kokesjokolade
180ml Fløte
14g Smør

  • Forvarm ovnen til 180grader C og fyll en 20 muffinform med muffin papir, eller smør den godt med smør eller formfett.
  • I en stor bolle pisk sammen alt det tørre, og sett den til side.
  • Bland sammen bananer, egg, vann, melk, olje og vanilje.
  • Hell den våte blandingen i den tørre og rør til alt er godt blandet.
  • Hell den ganske tynne røren over i muffinformene 3/4 fulle.
  • La cupcakene steke midt i ovnen i ca 20 - 25min, til en testpinne kommer ut tørr.
  • Avkjøles på rist. Ta så på glasuren når de er avkjølt.
Ganach:
  • Brekk sjokoladen i biter i en stålbolle og sett den til side.
  • Kok opp fløte og smør akkurat til kokepunktet for så å helle den over sjokoladen.
  • La den stå i 5min før du rører rundt til du har en jevn og blank blanding.
  • La blandingen avkjøles helt før du pisker den opp til en krem.
  • Smør så på cupcakene og nyt! :)
Kilde: Joyofbaking

7 kommentarer:

Monica sa...

Disse så gode ut, jeg tror jeg skal prøve meg på dem til avslutningen i bhg til fredag! Tåler de å fryses et par dager?

Maria sa...

Det er jeg usikker på Monica, jeg har selv ikke forsøkt, men jeg regner med at det går bra. De kan fint oppbevares i kjøleskap noen dager det vet jeg av erfaring. De blir bare bedre og bedre :)

Monica sa...

Ik! Jeg har disse i ovnen nå, men det ble langt flere enn 20, og de har hevet seg sånn at det ser ut som jeg har et muffinteppe i ovnen :S

Men det lukter godt, og jeg gleder meg til å smake :)

(Barnehageunger er ikke så nøye på utseendet likevel, er de vel? Neida!)

Maria sa...

Muffinteppe ja, det høres godt ut :) Det er nok 20 store muffins, 20-24 stk store former. Men pass på å ikke fyll formene mere enn 3/4 fulle og bruk muffinform å plasser koppene i så de ikke faller utover.
Håper de smakte godt i det minste :)

Monica sa...

De muffinsene ble supergode! En absolutt vinner.

Jeg toppet dem også med ganache (men uten smør). I tillegg marsipanpyntet jeg de som skulle til barnehagen - noen muffins ble til bier, og noen fikk lilla øyenstikkere på. Atter andre fikk blomster og farget sukker - også etter din oppskrift. Jeg satser på at de blir en suksess blant barna!

M:)

Maria sa...

Så hyggelig å høre at de ble en suksess :) Nå ble jeg glad! Det høres ut som du har pyntet de kjempe fint, hadde vært morro å sett bilder om du har (på facebook gruppen). Jeg regner med at barna ble veldig entusiastiske! Nabo barna her i gata har tilbyd seg å klippe plen for disse muffinsene :)

Monica sa...

Ah, visste ikke at du har facebook-side! Nå er jeg tilhenger og har postet bilde av mine banan- sjokolademuffins :)