Dette er min favoritt ostekake. Om jeg husker riktig så fant mamma denne oppskriften i et ukeblad. Ingen steking, bare kjøling. Den har en veldig frisk og fresh smak, veldig god på en vårdag som denne.
Bunn:
1pakke Bixit Kjeks
150gr Smør
Ostekake:
1pakke Sitron Gelé
2dl Appelsin Juice
1/2dl Vann
3pakker Mandarin og Ananas kremost
1 1/2dl Lett Rømme
1 1/2dl Melis
3dl Kremfløte
Gelélokk:
1pk Sitron Gelé
5dl Vann
(Her brukes kun litt av blandingen etter eget ønske)
- Kle en springform ca. 24cm. med plastfolie eller bakepapir
- Smelt smøret i en kasserolle, knus kjeksen i en pose eller en kjøkkenmaskin og bland dette. Fordel massen i springformen og sett den i kjøleskapet.
- Varm vesken til lett oppkok og tilsett geleen. Rør den godt om til den er helt oppløst og sett kaserollen i kaldt vann for rask avkjøling.
- Rør sammen smøreost, rømme og melis
- Pisk fløten til stiv krem og bland den inn i osteblandingen.
- Vend geleblandingen forsiktig inn i det hele med en slikkepott, litt om gangen.
- Hell ostekakeblandingen over kjeksbunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet.
- Når ostekaken er stivnet lag gelé til gelélokk etter anvisningen på pakken. Kjøl geleen så ned før den helles over kaken i ønsket tykkelse.
3 kommentarer:
for en fantastisk kake, denne er kjempe enkel og lage og smaker helt fantastisk. Ostekake er min absolutt favoritt kake, og denne skårer helt oppe på min liste, helt perfekt ostekake! definetivt inn i min bakebok :)
Så bra at den fallt i smak, den er min favoritt også :) Måtte kjøpe ingredienser i dag nå etter jeg leste kommentaren din, er så lenge siden jeg har laget den :)
Her er mitt tips !
lag kaken uten ost, da blir det like godt og litt sunnere.
Legg inn en kommentar