onsdag 28. april 2010

Sukkerbrød

Sukkerbrød er vel den mest brukte oppskriften i norsk kakebaking. Oppskriften er nesten for lett til å skrive ned, men her kommer den. Du kan bruke kaken til bløtkake, marsipankake, gelekake, ja det er vel bare å slutte å ramse opp for den kan brukes til så mangt. Jeg har planer om å fylle min med Dr.Oetker Tårtfylling med Jordgubbssmak som jeg kjøpte i Sverige, og trekke kaken med Marshmallowfondant. Sukkerbrød kan fryses, så det kan fint bakes dager før festen.


5 Egg
150gr Sukker
150gr Hvetemel
1ts Bakepulver

  • Forvarm ovnen til 175grader C og legg bakepapir i bunnen av en springform 24cm.
  • Pisk tykk og lys eggedosis av eggene og sukkeret.
  • Sikt hvetemel og bakepulver inn i eggedosisen og vend det forsiktig inn. Pass på at alt er blandet, men bruk forsiktige bevegelser.
  • Hell blandingen over i springformen og stek midt i ovnen i ca 30 -35min.
  • La kaken avkjøles helt i formen før den kuttes i kanten med en kniv for så å hvelves over på rist.

5 kommentarer:

Torhild sa...

Hei!
Så fin blogg. Tror jeg skal bli fast disippel og prøve ut kakene dine!

Jeg har tenkt å lage dåpskake til søndag, og prøver meg på sukkerbrød med marshmallow fondant og noe deilig fyll. Når tenker du at jeg senest kan lage den? Bør den stå i kjøleskap eller fryses før dagen?

Maria sa...

Hei Torhild. Så hyggelig melding fra deg. Jeg beklager men jeg er nok litt sein å svare nå men jeg har vært bortreist.
Men til neste gang kan jeg jo svare at et sukkerbrød kan være i frysen i flere uker. Jeg pleier å lage det noen dager før. Det er mye enklere å kutte, fylle mens det enda er litt frossent.
MMF kan du lage i uken før eller dagen før, den bør ha 1dag å sette seg i kjøleskap.
Hvor mange dager du lager kaken i forveigen kommer ann på fyllet du velger. Er det krem i fyllet kan den ikke lages noe tidligere enn dagen før.
Fyll og smør kaken inn dagen før du skal ta på MMF lokket og pynte, da fordeler du arbeidet og kaken får satt seg :) Lykke til

Torhild sa...

Ja, jeg endte opp med å fylle kaken dagen før (heldigvis, for der var krem). Skulle nok ha laget MMFen tidligere, ja. Slet voldsomt med å få det til - den rant fra hverandre selv om jeg brukte enormt mye melis. Men etter hvert skjønte jeg at hvis jeg kjevlet ut, skar ut og deretter ventet til det stivnet litt, så kunne jeg bevege på formene. Men det hadde sikkert vært enda lurere å sette den et døgn i kjøleskapet først, så hadde hele prosessen vært litt lettere :)

Gøy var det nå uansett!

Maria sa...

Jeg undrer om du muligens har brukt for mye vann i blandingen din. Den skal ikke flyte fra hverandre, når du setter den inn i kjøleskapet heller. Faren er mere at den slites i stykker, ikke er smidig nok.

Torhild sa...

Ja, kanskje..får prøve igjen neste gang noen skal ha stor dag og se om det går bedre da:)