Sider

mandag 5. april 2010

Foccacia

Det er så herlig med ny bakt Foccacia til grill mat, salat eller til et glass rød vin. Lett er det å bake, så hvorfor ikke lage neste gang noen kommer på besøk? Foccacia er et mykt brød med mange muligheter. Tilsett urter, oliven, oster eller bare kjør en ren deig med maldon salt på. Min oppskrift er med urter og salt, men føl deg fri til å eksperimentere.


50gr Gjær
1l lunket Vann
1ts Salt
1.5dl Oliven Olje
18dl Hvetemel
Timian
Basilikum
Oliven Olje (før stekingen)
Maldon Salt

  • Forvarm stekeovnen til 200grader C
  • Forbred urtene, fjern de store stilkene fra timianen og kutt basilikumuen opp i biter.
  • Rør ut gjæren i litt av vannet
  • Bland i resten av vannet, mel, salt, urter og olje (deigen er ganske bløt).
  • Sett deigen på et lunt sted med plast folie over bollen og la den heve i 30min.
  • Smør langpannen og hell deigen over i den.
  • Etterhev i 15min
  • Lag "hull" i deigen med fingrene (tips er å ha mel på fingrene for deigen er klissete). Hell over olivenolje så hullene fylles. Strø så over maldon salt.
  • Stek brødet midt i ovnen i 30-40min.

Ingen kommentarer: