Nå dufter det nystekt brød i huset. Det er kjempe deilig og jeg gleder meg til å ta en skive med brunost på.
50gr tørr Gjær
1 ts Salt
500gr Hvetemel
2dl Havrekli
225gr Siktet Rugmel
200gr Grov Rugmel
75gr Sammalt Hvete Fint
3ss Solsikkekjerner
2ss Lys Sirup
7dl lunket Vann
- Bland alt det tørre og tilsett vannet, elt godt. Gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekroken på.
- La deigen heve i ca 1t før du former ut to brød som legges på en stekeplate.
- Forvarm ovnen til 180grader C og la brødene etterheve i 30min.
- Kutt diagonalt i brødene for rustikk mønster, pensle med melk og strø på solsikkefrø.
- Stekes i 60min, avkjøles på rist.
- La brødet avkjøles før du skjærer i det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar