mandag 26. april 2010

Grovbrød

Nå dufter det nystekt brød i huset. Det er kjempe deilig og jeg gleder meg til å ta en skive med brunost på.


50gr tørr Gjær
1 ts Salt
500gr Hvetemel
2dl Havrekli
225gr Siktet Rugmel
200gr Grov Rugmel
75gr Sammalt Hvete Fint
3ss Solsikkekjerner
2ss Lys Sirup
7dl lunket Vann
  • Bland alt det tørre og tilsett vannet, elt godt. Gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekroken på.
  • La deigen heve i ca 1t før du former ut to brød som legges på en stekeplate.
  • Forvarm ovnen til 180grader C og la brødene etterheve i 30min.
  • Kutt diagonalt i brødene for rustikk mønster, pensle med melk og strø på solsikkefrø.
  • Stekes i 60min, avkjøles på rist.
  • La brødet avkjøles før du skjærer i det.

Ingen kommentarer: