Sider

søndag 25. april 2010

Sprø Sjokolade og Havrekjeks

Noen dager trenger man noe ekstra godt, litt kos. Her er oppskriften på noen sprø kjeks som er fine å dyppe i kaffe eller bare som side kos. Om du får kaffe gjester kan du bake disse kjeksene i en reser fart. De er raske å lage og stekingen ordner seg jo selv.


115gr usaltet Smør (mykt)
1 1/2dl lyst brunt Sukker
1 Egg
1 1/2dl Havregryn
1ss Melk
1ts Vanilje Ekstrakt
2 1/2dl Hvetemel
1ss Kakao
1/2ts Bakepulver
1/2ts Natron
200gr mørk Sjokolade (hakket i biter)

  • Forvarm stekeovnen til 180grader C og trekk to stekeplater med bakepapir.
  • I en kjøkkenmaskin rør sammen smør og sukker til luftig.
  • I en egen bolle sikter du sammen mel, bakepulver, natron og kakao.
  • Rør inn Egget, og tilsett havregryn, melk og vanilje ekstrakt. Rør så alt er godt blandet.
  • Hell i melblandingen og rør. Bland så inn sjokolade bitene.
  • Sett 1ss store kaker på stekebrettene, ca 20stk.
  • Stek begge brettene samtidig i ca 15-20min, de skal være faste ved berøring, men ikke harde.
  • La de stå i ca 2min på platen før de avkjøles på rist.

Ingen kommentarer: