Sider

torsdag 22. april 2010

Vaniljesnurrer

Vaniljesnurrer har en fantastisk god grunnoppskrift som jeg også bruker på boller og skolebrød. Resultatet er mykt, lett og luftig. Helt perfekt resultat får jeg av denne oppskriften.


2l Hvetemel
1pk tørrgjær (rød pakke for søt deig)
200gr usaltet Smør
7dl Melk
2dl Sukker
1 Egg

Fyll:
1pakke Piano Vaniljekrem
6ss Sukker
4ts malt Kanel

  • Smelt smøret og tilsett melken så blandingen er lunket ca 40grader C.
  • Putt 1l Hvetemel og gjær i en kjøkkenmaskin (med visp), tilsett vesken og bland forsiktig for så å vispe i ca 3min på høy hastighet.
  • Tilsett så egg og sukker for så å piske dette inn.
  • Ta nå på eltekroken og tilsett resten av melet. La deigen elte i noen minutter på høy hastighet.
  • La deigen heve i 30min til 1time.
  • Trekk to stekeplater med bakepapir eller smør de. Forvarm stekeovnen til 200grader C.
  • Hell deigen over på en melete benkeplate og kna den inn til en smidig fin deig. Del deigen inn i to emner.
  • Kjevle ut emnene i rektangler la de være ca 2cm høye.
  • Smør på vaniljekrem, strø på sukker og kanel og rull sammen.
  • Kutt opp 3cm tykke skiver og legg de på stekebrettet. Etterhev ca 15min, pensle så med melk.
  • Stekes i ca 20-25min midt i ovnen. Når de er ferdige, pensle igjen med melk og la de avkjøles på rist.
  • Ta evt. på melisglasur før servering.

1 kommentar:

Mette sa...

Jeg skal forsøke disse også, men stusser litt.
Du har lite sukker, og ingen kardemomme.
Kan du fortelle meg om mengde SUKKER har med å gjøre hvor "tette" og tørre bollene blir dag nr 2 og 3?
Tenker stivelse sammen med hvetemelet.
Oppskriften jeg bruker er en jeg har jobbet meg frem til over flere år, men i det siste sliter jeg med å få dem luftige og lette dagen etter.