Her har jeg kombinert smakene av sitron og bringebær, to smaker jeg føler hører sommeren med. Sitronsmaken i cupcaksene kommer av sitron zest, som er det ytterste gule på sitronskallet. Husk å vask sitronen godt og rasp av med en liten rasp eller et bartenderredskap. Pass på å ikke få med det hvite i skallet, for det smaker bittert. I denne oppskriften bruker jeg ikke sitronsaften, så pass på å press sitronen du zester så du får den gode saften satt i kjøleskapet. En zestet sitron holder ikke godt på fuktighet så om du vil ha saften må du ta den med en gang.
Cupcakes:
113gr usaltet Smør
130gr Sukker
3 store Egg
1ts Vanilje Extrakt
Zest av 1 stor Sitron
195gr Hvetemel
1 1/2ts Bakepulver
1/4ts Salt
60ml Melk
Bringebærtopp:
130gr usaltet Smør (romtemp.)
130gr Melis
1ts Vanilje Extrakt
50gr Bringebærsaus
Cupcakes:
- Forvarm ovnen til 175grader C og sett muffinpapir i en 12 muffinsform.
- Pisk sammen smør og sukker til en lett og luftig masse i en elektrisk mikser.
- Tilsett eggene en om gangen og pisk i mellom hver tilførsel.
- Skrap ned på sidene om nødvendig, tilsett vaniljeekstrakt og sitronen.
- I en annen bolle pisk sammen hvetemel, bakepulver og salt.
- Sett miskeren på lav hastighet og tilsett hvetemel og melk i tre omganger der du starter og avslutter med hvetemel.
- Fyll formene med røre og stek midt i ovnen i ca 18 - 22min eller til de er gyldne og en testpinne kommer ut ren. Avkjøles på rist.
Bringebærtopp:
- Pisk sammen smør og melis til lett og luftig krem, tilsett så bringebærsaft og vaniljeekstrakt og pisk dette inn.
- Bruk en sprøytepose med 21tip for å lage mønstser når du pynter de avkjølte cupcakene.
Kilde: inspirert av Joyofbaking og Passion4baking
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar