lørdag 29. mai 2010

Tomatfocaccia med feta og oregano

Jeg synes brødet foccacia hører til med grilling. Og grilling er noe som vi gjør mye av på denne tiden av året. Vi startet vår grill sesong i slutten av mars så vi er godt i gang her i huset. Men da må vi jo også lage litt forskjellig foccacia typer. Her er en vri som jeg testet ut i går. Fremgangsmåten er den samme som det foccacia brødet jeg laget tidligere, den oppskriften finner du ved å trykke på denne linken: Foccacia.


1l varmlunket Vann
1pk Tørrgjær
1dl Olivenolje med Basilikum
20dl Hvetemel
3ts Tomatpurre
75gr Fetaost
4ss Oregano
2ts Salt
Maldon salt, kuttet Cherry Tomat og Olje til toppen.

  • I en stor bakebolle lar du gjær løses opp i vann, rør til det hele er oppløst.
  • Tilsett litt av hvetemelet til du har en fin røre, da blander du inn olje, tomatpurre, fetaost, oregano og salt.
  • Tilsett så resten av hvetemelet og rør det hele til en ganske våt deig.
  • La den heve i 30min med plastfolie over bollen.
  • Forvarm ovnen til 200grader C og smør den dype langpannen til ovnen din med olje.
  • Når deigen er hevet ferdig hell den over i langpannen og la den etterheve i ca 30min.
  • Ta så hvetemel i en liten bolle som du kan dyppe fingrene i. Dypp fingrene i hvetemel og "punkter" deigen som er i formen, så du får små hull, "oljeoppsamlere".
  • Når du er fornøyd med hullene heller du foriktig over med olje, legg på kuttede tomater og strø over med maldon salt.
  • La brødet steke i 35min, til det har en fast skorpe.
  • Avkjøles i 10min i førmen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.

2 kommentarer:

Livi sa...

nam nam nam, elsker focaccia skal defentlig prøve denne, takk for oppskrift ha en fin dag

klemz livi

Maria sa...

Så hyggelig at du skal bake Foccacia, lykke til :) Ha en fin dag du også.