Jeg synes brødet foccacia hører til med grilling. Og grilling er noe som vi gjør mye av på denne tiden av året. Vi startet vår grill sesong i slutten av mars så vi er godt i gang her i huset. Men da må vi jo også lage litt forskjellig foccacia typer. Her er en vri som jeg testet ut i går. Fremgangsmåten er den samme som det foccacia brødet jeg laget tidligere, den oppskriften finner du ved å trykke på denne linken: Foccacia.
1l varmlunket Vann
1pk Tørrgjær
1dl Olivenolje med Basilikum
20dl Hvetemel
3ts Tomatpurre
75gr Fetaost
4ss Oregano
2ts Salt
Maldon salt, kuttet Cherry Tomat og Olje til toppen.
- I en stor bakebolle lar du gjær løses opp i vann, rør til det hele er oppløst.
- Tilsett litt av hvetemelet til du har en fin røre, da blander du inn olje, tomatpurre, fetaost, oregano og salt.
- Tilsett så resten av hvetemelet og rør det hele til en ganske våt deig.
- La den heve i 30min med plastfolie over bollen.
- Forvarm ovnen til 200grader C og smør den dype langpannen til ovnen din med olje.
- Når deigen er hevet ferdig hell den over i langpannen og la den etterheve i ca 30min.
- Ta så hvetemel i en liten bolle som du kan dyppe fingrene i. Dypp fingrene i hvetemel og "punkter" deigen som er i formen, så du får små hull, "oljeoppsamlere".
- Når du er fornøyd med hullene heller du foriktig over med olje, legg på kuttede tomater og strø over med maldon salt.
- La brødet steke i 35min, til det har en fast skorpe.
- Avkjøles i 10min i førmen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.
2 kommentarer:
nam nam nam, elsker focaccia skal defentlig prøve denne, takk for oppskrift ha en fin dag
klemz livi
Så hyggelig at du skal bake Foccacia, lykke til :) Ha en fin dag du også.
Legg inn en kommentar