Sider

torsdag 27. mai 2010

Sjokolade Pavlova

Sjokolade og jordbær er jo en herlig kombinasjon, og når man i tillegg får marengs og krem da sier det seg selv at det blir både søtt og herlig. Pavlova passer perfekt til en sommerkveld med jentene. Oppskriften er for 8-10personer, mens den på bildet er laget av halvporson.


6 Eggehviter
300gr Sukker
3ss Kakao (siktet)
1ts Balsamic Eddik
50gr mørk Kokesjokolade (finhakket)

Krem og Pynt:
3dl Kremfløte
1ts vaniljesukker
300gr Jordbær
3ss mørk Kokesjokolade (hakket)

  • Forvarm ovnen til 180grader C. Tegn opp omrisset av en sirkel tegn av en rundform på et bakepapir og legg det med "vrangen" opp på en stekeplate.
  • Pisk eggehvitene. Når de begynner å bli glatte tilsetter du 1ss sukker om gangen mens mikseren går.
  • La dette piskes til du har en stiv og glatt marengs.
  • Dryss så over kakao, eddik og finhakket sjokolade. Vend dette forsiktig inn.
  • Når det hele er blandet heller du marengsen på bakepapiret og former den til en tykk sirkel etter mønsteret du tegnet opp. Glatt sidene og toppen.
  • Sett platen i ovnen og skru umiddelbart ned til 150grader C.
  • La det steke i 1t., skru så av ovnen, åpne døren forsiktig og la marengsen stå i ovnen til den ikke lenger er varm.
  • Når du skal servere pavlovaen setter du marengs basen på et kakefat.
  • Pisk kremen med vaniljesukker i til den er myk og fin, men ikke stiv. Hell den så over marengs basen og spre den utover.
  • Hakk sjokolade og kutt opp jordbærene i ønsket størrelse.
  • Strø jordbærene over kremen tilfeldig, og så sjokoladekrøllene over bærene.
Kilde: Nigelas Express

Ingen kommentarer: