Her er noen lette eplemuffins som passer utmerket til frokostkaffen til helgen. Hvem ville ikke likt å våkne til duften av varme epler og kanel? Sukkerinnholdet er veldig lavt, så de kan også spises av noen som er fosiktig med hva de spiser. Men de er ikke smakløse selv om sukkerinnholdet er lavt, sødmen fra eplene gir en god smak til frokost muffinsene.
250gr Hvetemel
2ts Bakepulver
50gr Sukker
3ts Kanel
1/2ts Salt
235ml Melk
1 Egg (pisket sammen)
55gr usaltet Smør (smeltet)
200gr Epler (skrellet, fjernet kjærne og kuttet i små biter)
- Forvarm ovnen til 200grader C og fyll en 12 muffinsform med muffinspapir.
- Visp sammen de tørre ingrediensene i en medium bolle, og de våte ingrediensene i en separat bolle.
- Rør den våte blandingen i den tørre til den er akkurat blandet (ikke rør for mye).
- Fold inn eplebitene og hell røren i muffinsformene 3/4 fulle.
- La muffinsene steke i ca 20min, til de er gyldne og en testpinne kommer ut ren.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar