tirsdag 4. mai 2010

Sitronkrem

Sitronkrem er helt supert å fylle inn i en kake, i en sukkerbunn sammen med jordbærkrem. Eller man kan bruke det til å dyppe søte scouns i. Syrlig og friskt! Jeg brukte det i min sukkerbunn og det smakte fortrefelig. jeg glemte selvfølgelig å ta bilde, men når jeg lager det igjen skal jeg ta bilde og legge det ut.

3 store Egg
80ml friskpresset Sitronjuice (ca 2sitroner)
1ss finraspet Sitronskall
150gr Sukker
65gr usaltet Smør (romtemperert)

Tips! Kalde sitroner er lettest å raspe. Rasp sitronen rett før den skal presses, siden sitronen mister fuktighet om den er raspet og blir liggende. Legg sitronen noen sekunder i mirkoen da slipper den lettere juicen. Sil av sitronsaften for å fjerne evt. steiner og fruktkjøtt.

  • Rasp sitronen og press ut juiceen, sett dette til side.
  • Lag ett vannbad med småkokende vann, i bollen pisker du sammen egg, sukker og juice til det er godt blandet.
  • Rør konstant mens det små koker så det ikke dannes snerk, helt til blandingen er tykk som rømme (ca 10min).
  • Tøm blandingen igjennom en sil for å fjerne evt. klumper.
  • Kutt smøret i biter og legg de i blandingen. Rør til smøret er helt smeltet inn.
  • Tilsett tilslutt sitronskallraspet.
  • Dekk til med plastfolie eller sett blandingen i en luft tett boks og la den avkjøle.
  • Blandingen vil tykne mens den kjøles. Du kan oppbevare Sitronkremen i ca en uke i kjøleskap.
  • Om du ønsker en mildere og lettere krem kan du piske opp 120ml kremfølte og vende det inn i sitronkremen.

5 kommentarer:

Monica sa...

Denne ble kjempegod! Skal brukes som fyll i marsipankake på 17. mai sammen med bringebærfromasj. Tusen takk :)

Maria sa...

Så bra at det ble godt. :) Jeg regner med at det smakte veldig godt sammen med bringebær.

Monica sa...

Kaken ble kjempegod! Brukte din oppskrift på sukkerbrød også :)sc

Maria sa...

Så bra at det fallt i smak. :)

Trude *DetteKanIkkeVises* sa...

Takk for tipset! Jeg lager aprikos kake med sitronkremfyll ;)