3 store Egg
80ml friskpresset Sitronjuice (ca 2sitroner)
1ss finraspet Sitronskall
150gr Sukker
65gr usaltet Smør (romtemperert)
Tips! Kalde sitroner er lettest å raspe. Rasp sitronen rett før den skal presses, siden sitronen mister fuktighet om den er raspet og blir liggende. Legg sitronen noen sekunder i mirkoen da slipper den lettere juicen. Sil av sitronsaften for å fjerne evt. steiner og fruktkjøtt.
- Rasp sitronen og press ut juiceen, sett dette til side.
- Lag ett vannbad med småkokende vann, i bollen pisker du sammen egg, sukker og juice til det er godt blandet.
- Rør konstant mens det små koker så det ikke dannes snerk, helt til blandingen er tykk som rømme (ca 10min).
- Tøm blandingen igjennom en sil for å fjerne evt. klumper.
- Kutt smøret i biter og legg de i blandingen. Rør til smøret er helt smeltet inn.
- Tilsett tilslutt sitronskallraspet.
- Dekk til med plastfolie eller sett blandingen i en luft tett boks og la den avkjøle.
- Blandingen vil tykne mens den kjøles. Du kan oppbevare Sitronkremen i ca en uke i kjøleskap.
- Om du ønsker en mildere og lettere krem kan du piske opp 120ml kremfølte og vende det inn i sitronkremen.
5 kommentarer:
Denne ble kjempegod! Skal brukes som fyll i marsipankake på 17. mai sammen med bringebærfromasj. Tusen takk :)
Så bra at det ble godt. :) Jeg regner med at det smakte veldig godt sammen med bringebær.
Kaken ble kjempegod! Brukte din oppskrift på sukkerbrød også :)sc
Så bra at det fallt i smak. :)
Takk for tipset! Jeg lager aprikos kake med sitronkremfyll ;)
Legg inn en kommentar